29 april, 2012.

Söndagsångesten infann sig rätt omgående när jag öppnade ögonen idag.
Gårdagen bjöd på en riktig kaosdag på jobbet. Bränd middag (vi är inte bra på att laga mat, det är däför vi inte har flyttat hemifrån och så lämnar dom oss ensamna ändå .. ). Födelsedagsfirande (ofattbart att lilla, lilla Ella är 20 år nu .. ) och utgång. Rätt skönt att komma hem till en tom lägenhet inatt åtminstonde, inte tisslande och tasslande här inte.
Dagen kommer gå i skolböckernas tecken och vid 19.00 ikväll börjar 29 helvetestimmar för mig. Jobb 19-00 kommer vara hemme typ 01.00, imorgon skall jag infinna mig på KTC i Flemingsberg 8.30, fram till 16.30 har vi färdighetsträning och därefter blir det raka vägen till jobbet för ett till 19-00 pass. Halvkul ..
NU: pluggmode fram till middagsdags typ. (bränd (förmodar vi) kyckling står på menyn idag ..)

 

"the heart is broke from you, still it beats for you"

 

"jag vet att jag hellre säger att
jag hatar
inte bryr mig längre
att jag inte vill se
att jag inte vill höra
än att säga att
jag älskar dig, men det räcker nu
"


 


Med pollen kom hjärtesorgen åter, en smula. Som vanligt vill jag säga men hör hur illa det låter.
Vill inte påstå att det är illa, vill påstå att jag trivs bra såhär. Lite skev, lite trasig och lite trasslig.
Älskar att kunna lyssna på samma låt hundra gånger om bara för att minnas lite extra för en stund.
Minns varför hjärtat inte slår som förur, minns varför hjärtat stretar emot.
Men nätterna. Det okontrollerbara är bara obehagligt. Att åter leva i bubblan av totalt ovetande,
att ligga tätt, tätt ihop, att få hålla din hand och känna din puls. Sånt gör bara ont,
när hjärnan spelar hjärtat spratt.

27 april, 2012.

Fredagsmys♥
Dagen har ägnats åt både det ena och det andra.
Mest oväsentliga saker faktiskt. Men viktiga ändå. Organiserat med plastfickor till min mapp så att alla papper nu finns där dem ska. Lämnat tillbaka en vädligt försenad bok på biblioteket. Jagat skinnjacka (hittade en som endast finns i XS, M, L och XL i hela Stockholm..). Har pluggat endokrina systemet, som i princip är precis likadant som nervsystemet fast långsammare, typ!? Spenderade fina timmar med fin vän i mycket fint väder på stan också, sjukt välbehövligt!
Resten av kvällen skall ägnas åt att undvika regnet och åt att komma underfund med vad endokrinologi faktsikt är. Vila upp mig för en helg på jobbet som skall kombineras med en hel drös andra aktiviteter. Lite soff-häng skall kvällen också få bjuda på!

 

 


update. 21.26

Skrivit tre olika fas-skrivningar till körkortet nu och får 61/70 rätt på alla, vafan!?
Ger upp och parkerar mig själv på soffan några timmar, blir ju bara arg ..

 

 

"see I thought love was black and white"

 

 

 

 

tonight we'll drink for youth

 

25 april, 2012.

Ångrar bittert att jag inte stod ut med att vänta i 30 minuter på att få åka bil hem från jobbet.
Himlen öppnade sig när jag klev av bussen hemma, trots att det max är 500m  hem så hann jag bli rätt blöt och väldigt kall. Som om det inte vore nog att vara övertrött. Får biverkningar av pollenmedicinen - extrem trötthet. Höll på att somna i knät på 7-åringen när vi tittade på Bolibompa innan jag åkte till jobbet.
Har dessutom anstängt mig mer idag än vad jag gjorde på typ hela förra veckan. Upp 8.30, plugg oavbrutet till 13.30, promenad till Lötsjön för att ta bussen därifrån till skola/dagis, sysselsatt 4-åring och 7-åring i två timmar, lagat mat, utfodrat barnen, kämpa mig genom Bolibompa, sprungit till bussen, fått en snilleblixt att gå hallonbergen - rissen (det finns inga trottoarer där, bara en 50 väg), sagt OK till fler pass fast jag lovat mig själv att inte göra det, skällt om schemat, börjat tidigare, utbildat nya på jobbet, jobbat sju kaostimmar, gått hem i spöregn och nu måste jag duscha innan jag ens får tänka på att sova. De + pollenmediciner med trött-biverkningar gör inte mig till den optimala personen att tjafas med idag vill jag lova. Cruela Devil. Plus att jag är genomblöt och kall. Nej, hejdå idag. Låt imorgon bli en bättre dag.

 

 

Livin' on the edge - kände mig halvt självmordsbenägen när jag traskade mot trafiken på väggrenen.
Bästa är att jag gick samma sträcka med Kevin för några månader sen och svor på att aldrig igen.
Aldrig och inte och nej är fruktansvärt svåra ord för mig, jag tror jag är lite för mycket av en ja-sägare..

24 april, 2012.

"at some point we lost our track, our faith, ourselfs. fought for what it was worth.
there was blood and tears and hard words. we lost ourselfs, and we lost eachother.
"


 

"though our lifes change, we will still be friends forever"

Fyrtiofem minuter fick jag idag, skype med Australien. ♥
Stört att hon är på andra sidan jorden, stört att det är över fyra månader sen jag träffade henne sist. Spenderat varenda sommar sen jag var 6-7år med henne, och varenda höst,vinter och vår sen jag var 12-13år. 
Saknar henne. Saknar att ha henne 35 minuter bort. Saknar att kunna ringa. Fina fina Fanny.
Kommer bli konstigt att ha en hel sommar utan henne och att fira mina 20 år på denna jord utan henne.
Men de här fyrtiofem minutrarna kommer nog att räcka ett tag, tills nästa gång. Till nästa brev eller skype. Två år som mest, det ska vi väll klara av? Två sommrar. En vinter till. Om inte så får det bli en tripp till Australien nästa år.

 

 

"love doesn't always give you butterflies"

"not because of who I am but because of what you've done.
not because of what I've done but because of who you are.
I'm a flower quickly fading, here today and gone tomorrow."



utkast. 26 juli, 2010.

"kanske var vi aldrig kärlek, kanske var vi bara vänner,
det kanske alltid skulle vara så. isåfall vill jag aldrig
att vi låtsas vara kära igen, då vill jag ha honom som min vän, min bästa vän.
för jag har aldrig någonsin älskat någon som jag älskar honom.
"

23 april, 2012.

1. Converse ger skavsår, hemska smärta, fruktasvärt förvånad tjej.
2. Skinnjackor finns det ont om i butikerna, jeansjackor däremot, fruktansvärt irriterad tjej.
3. Årsta är fortfarande omöjligt att hitta till, hamnade i Tumba istället, fruktansvärt frusterad tjej.

Utöver det har min dag varit helt OK. Blev fotad till Johannas projektarbete innan vi åkte till stan (i mina nya converse, stupid me) där vi inte hittade en enda av de skinnjackor jag letat efter i år och dar nu, åkte hem (med onda, onda fötter - går att jämför med promenaden hem 04.30 en sönadagsmorgon efter en natt med lite för mycket dans och höga klackar) lagade mat till familjen innan pappa och jag begav oss ut med bilen. Givetvis hamnade vi aldrig i Årsta (mest troligt är fortfarande att det är ett påhittat land) utan vi körde sightseeing Flemingsberg, Tullinge, Tumba och så omkörningar på motorvägen på väg hemåt.

Nu ligger jag med Batman-plåster på småtårna och försöker läsa inför sem. imorgon. Går sådär.. Borde sova, morgonpromenad, tvättstuga, disk, städning, plugg, seminarium och plugg är vad som står på schemat inför morgondagen. Längtar något kopiöst till helgen!

Notera mitt nya missbrukande av parenteser..

 

batman-plåster hjälper mot allt (nästan), faktiskt ♥



the heart


"I find it hard to let go and give up on you

Seems I love the things you do. Like, the meaner you treat me, the more eager I am to persist with this heartbreak and running around. And I think that I know things may never change..

I'm still hoping one day I might hear you say I make you feel a way you've never felt before. And I'm all you need, and that you never wanted more.
"

Adele

Söndagsmys!

22 april, 2012.

Hemma från en anatomi/vin/Vänner-helg i Norrtälje med Sofia.
Regn- och rusk promenader med hundarna, anatomiplugg, en box rödvin, två flaskor vitt vin, två lax middagar och ett långt Vänner-marathon. Vi har haft det ganska så bra (förutom det faktum att vi i förmiddags fick springa i panik till bussen, dom går inte så ofta på landet)!
Nu är jag hemskt trött, träningsvärk i vaderna har jag fått efter skogspromenaderna i leran med gummistövlarna också. Knappt lyft ett finger sen jag kom hem vid två-tiden. Var nere och hämtade paketet som väntat på mig på posten, nya converse, så mötte jag Johanna vid tunnelbanan i samma veva och så har jag ätit kyckling - that's it.
Tanken är att plocka iordning i rummet nu, förstår inte att det ska vara så förbaskat svårt att hålla ordning - kommer snart bli arg på mig själv det har pågått för länge nu. Men jag är trött och sjukt omotiverad. Vi får se, annars är det faktiskt städdag på Tisdag förmiddag och tvättstuga och grejer, kanske ska tillåta mig själv att bara låta det vara stökigt i en dag till? Knepigt det där..


"jag är för full, du är för ung"



20 april, 2012.

Idag har jag en fuldag! Herrejösses vad jag känner mig ful.. Dessutom suttit över adobe connect och haft seminarium i två timmar med kamera(!) usch och fy. Utöver det har förmiddage varit helt OK. Tycker om när seminariumen är slut för då känns det som att man nog faktiskt lärt sig något, det gick ju att hänga med i diskussionerna!
Fått lite, lite update från Australien också. Ååh, blir lika varje gång och så lika ledsen när jag inser att det är lång tid kvar tills jag har henne hemma igen. Men ingen tid att sörja det nu, ska försöka prata med henne lite mer i veckan som kommer och stilla den värsta abstinensen.
Nu ska jag dra utanför sthlm och gömma mig, passar väll himla bra när jag har en fuldag! Får hoppas jag blir lite snyggare till på söndag när jag kommer hem igen. Ska dock inte hoppas för mycket, de väntar fint väder - tur och otur. Idag är det hemskt MEN jag har blivit pollenallergiker och blir snuvig och hostig och svullen om ögonen så fort det blir lite varmt ute. Var och köpte mediciner igår men har inte hunnit se om de hjälper ännu.. Skoj! Min helg-sambo får helt enkelt ta hand om mig om jag totaldäckar! :)
Dags att springa till bussen ♥


18 april, 2012.

Körlektion sju timmar efter man slutat jobba är inte optimalt men det gick helt OK ändå. Körskoleläraren fick sig ett gott skratt när jag sicksackade på essingeleden och svor över att Årsta inte fanns. Fortfarande fruktansvärt övertygad om att Årsta är ett påhittat ställe och att körskoleläraren bara ville lura mig när han sa att vi skulle följa skyltarna ditåt.
Utöver det har min dag varit lite för slapp. Försummat skolan och sovit ikapp de timmar jag förlorade inatt, inte bra! Varit iväg och tittat på en lägenhet, den var väll helt OK. Känner att jag inte har så mycket att säga till om, förväntas ändå inte bo kvar hemma i allt för många år till så. Men flyttar vi dit så får jag ett större rum, plus i kanten. Hämtat barn på dagis/skola också och fått titta på nya huset, skräckblandad förtjusning - huset var fint men förstå vad obehagligt att sitta där ensam har ett tillfälle då jag ska passa dem i nästan 24 timmar som om jag kommer sova.
Så slapp dag helt enkelt, imorgon blir det andra bullar. Ska sova alldeles strax så jag kommer upp i lagom tid åtminstone. Sen ägnar jag all min energi till att traggla mig igenom Nervsystemet så det är klart till seminariet på fredag. Ska förståss avbryta plugget några timmar på kvällen för torsdagsmys med mina småtroll ♥ Men det är OK, så länge jag pluggar mer än jag gjort idag..

 

 

 

"some people just are and always will be"

Hittade blommor igår när jag var ute på promenad. Himla fint!
Idag är det grått ute, som fan. Tur i oturen eftersom jag ändå inte har tid att gå ut idag.
Nervsystem och körkortsteori står på schemat fram till 18.00.
Övningskörning och jobb fram till 01.00.
Sovit i drygt tio timmar inatt, somnade strax efter 23.00 igår,
ändå sitter jag på min kontorsstol i köket och håller på att somna. Sjukt!
Ska dricka tée och hoppas på att jag blir lite piggare, typ nu.

"you can get addicted to a certain kind of sadness"

Om mannen i ditt liv skulle du vara otrogen, vad skulle du göra då?

Tror inte att mannen i mitt liv skulle vara otrogen. Åh andra sidan trodde jag att jag hade hittat mannen i mitt liv. Det gör såklart jävligt ont att bli bedragen men livet är hårt och tvåsamhet är jävligt komplicerat koncept. Så även definitionen "mannen i ditt liv".. Jag tror man blir blind, jag blev det.


Hur många har du varit tillsammans med? (Alltså ihop med)


En. Och några halva - de på dagis/lågstadiet räknas med på ett halv hörn.


Vill du gifta dig? Varför/Varför inte?


Om jag hittar någon som det känn 100% rätt med. Jag må bara vara 19år gammal men mer svårflörtad tjej är svår att hitta och om jag dessutom ska börja lita på någon så blir hela ekvationen mycket svårare. Men bröllop är fina och jag har varit kär i kärleken i hela mitt liv så en dag hoppas jag väll på att hitta någon som känns mer än rätt att dela allt med, det återstår att se.


Blir du lätt kär?

Nej. Har inte blivit kär på 7år nu, funderar på om det är något fel på mig ibland.


Vad är viktigast hos en kille? Vad faller du för liksom?


Att han är snäll och trygg i sig själv. Två osäkra människor tillsammans bli alldeles för svårt. Jag tror att han måste ha lätt för att lita på människor och lätt för att öppna sig, våga liksom. Inga skådespel. Utseendemässigt tycker jag om långa killar med blåa ögon.


Vad är det mest avtändande du vet?


Allt för självsäkra killar. Sådana med inställningen "jag är störst, bäst och vackrast" låt mig kräkas lite liksom. Killar som är allt för på är himla obehagliga också, jag vill ha en egen bubbla så jag kan andas inte någon som ska stå en centimeter ifrån mig hela tiden. Vill ha någon som vill leva tillsammans OCH isär (vet att jag ändrat åsikt där men man lär sig av sina misstag och jag kräks verkligen på par som aldrig kan vara isär)


Hur viktigt är det att man har något gemensamt?


Jag vet inte. Det finns nog både fördelar och nackdelar med att ha/inte ha något gemensamt. Tror att nackdelarna ligger i den sortens gemenskap man inte kan komma ifrån, som jobb eller lagsporter inom samma förening. Däremot om man tycker om att gå på gym eller titta på film eller baka pepparkakor är nog bara bra, det går att göra tillsammans men man måste inte.


Hur länge varar dina förhållanden?


Mina.. Ja, det vet jag inte. Ett OK seriöst förhållande har jag haft. En on/off relation i nästan 7år. Varför tror ni jag är så jävla paranoid? 7år och det gick åt helvete, varför skulle det bli bättre med någon annan som inte ens känner mig hälften så bra?


Har du fått ditt hjärta krossat?


Jo, det hände. Händer fortfarande men mer bryts upp igen än krossas. Hjärtat har lite svårt att repa sig helt enkelt men så är det väll för alla?


Vad är det mest romantiska du varit med om?


Oj, önskar att jag inte behövde svara att jag inte vet men: jag vet inte. Ärligt talat spelar det ingen större roll, romantiken i sig är överskattad - det finaste jag varit med om är att vara älskad av någon som man faktiskt älskar mins lika mycket tillbaka.


Hur raggar du?


Det gör jag inte. Både av den anledningen att jag inte vet hur man gör och av den anledningen att jag inte är intresserad. Trodde att jag kommit till insikt med att jag nog kan vara med någon annan, det hade jag inte. Så det får vänta.


Har du en ”utseendetyp” hos killar?


Ne-ja. Knepigt att svara på, feminina pojkar brukar falla mig i smaken men att säga att alla är feminina går inte heller att säga. Blåa ögon och minst 180cm brukar väll vara rätt genomgående. Men jag vet inte.


Beskriv en perfekt första dejt:


Less is more. Promenad, fika, bio. Det räcker, för mycket blir nog bara stelt. Sen är jag förståss ingen expert på området men om jag skulle anta något så antar jag det.


Vem var din första kärlek?


Herr Eriksson. Punkt.


Vad tycker du om att ligga på första dejten?


Ja, vad tycker jag? Go for it? Har inte så stor erfarenhet på området, kanske inte alls beroende på vad som definieras som "dejt". Men, känns det rätt så varför inte? Jag tror att om det känns hemskt rätt och man klickar så finns inte behovet av att ligga på första dejten, då finns liksom tiden. Finns där bara fysiskt attraktion och verkligen inget annat så finns det heller inget att förstöra så..


Vad tycker du om one night stands?


Som sagt var finns där bara fysisk attraktion så varför inte? Finns det kännslor med i bilden går det fetbort. För mig personligen är det inget som lockar överhuvudtaget för fem öre. Men, jag dömmer ingen.


Hur är du som flickvän?


Ja. Rätt urusel om vi får tro på kritikerna. Får nog lov att hålla med om saken också, svartsjukan är min stora last. Och osäkerheten. Men ni ska se att en dag kan det nog bli en ordentlig flickvän av mig också. Så får vi hoppas på att kritikerna inte är riktigt lika hårda då.

15 april, 2012.

Helg i all sin ära men imorgon blir det åter struktur på vardagen. Inte för att jag föredrar det egentligen men jag känner att från och med nu och sex veckor frammåt måste jag tycka om det för det finns inga alternativ. Helgen har varit helt OK, fredagsmys med finaste tjejerna, lördagsjobb och så utgång med syster och ett par vänner från jobbet och helgen avslutades med däckbyte, övningskörning och hemmagjord pizza.
Och vet ni vad, helt själv (med pappas instruktioner) bytte jag alla fyra däcken UTAN maskin eftersom den rätta hylsan tydligen inte fanns, himla skoj! Så för hand skruvade jag loss allt och på allt, fortfarande ont i händerna alltså! Men bra blev det och nu åker vi inte på böter för idag är faktiskt sista dagen det är OK enligt lag att ha dubbdäck (någon ut körkortsboken verkar ha fastnat).
Nej. Morgondagen bjuder iallafall inte på så mycket mer än plugg, massa plugg.. Ska förståss ha körlektion också och så ska jag nog åka till den stora staden och kika på ny skinjacka (min är numera fint sydd med BLÅ tråd) och så ett par nya converse skulle också sitta fint. Resten av vecka bjuder på lite av allt, jobb, barnvaktsuppdrag (plural), lägenhetsvisning, pluggdejt, körlektioner och så skall de avslutas med en liten tripp till Norrtälje för anatomi, rödvin, Vänner och djurvakteri. Tror nog jag överlever även denna vecka.

någon är inte rädd för att bli smutsig! kan medela er om att jag gick in på Statoil för
att betala bensin och snubben i kassan fick sig ett gott skratt jag var helt svart i ansiktet också!

"jag gav ju upp för länge sen"

 

När saknaden verkade vara över slog den till värre än någonsin igen.
Jag älskar dig så, men det räcker nu. Vill klara mig utan återfall, klara mig själv.
The heart has reasons that reasons can not know.
Hur kan en människa ha påverkat så pass mycket att mitt undermedvetna
verkar reagera på att jag glömt bort att sakna den här personen för länge nu?
Det är orättvist att det händer mig, orättvist att det händer nu.
Orättvist att jag inte kan ljuga, orättvist att sanningen är så fel och så ful.
Hur blev jag hon som aldrig kunde släppa taget?
Varför blev det just jag?

 

image description

 

fredagsmys ♥

Fredagen den 13:e och dagen har då inte varit helt på min sida.
Började med internetkrångel och ett långt seminarium om cellen. Följt av ett mindre sammanbrott.
Dessutom tvättstugetid, städning och tidsoptimism, har blivit himla bra på att vara tidsoptimist..
Förutom det snöblandade regnet så avslutades dagen fint hur som helst.
Fredagsmys och bio med finaste vännerna, vi såg American Pie Reunion - kunde kvällen bli tråkig eller?
Så jag håller fast vid att fredagen den 13:e inte är min favoritdag men kvällen var hur bra som helst! ♥

no faith, no hope, no love, no future






"jag är tveksamheten i orden
du är saknaden som jagar mig
du är det enkla i sommaren
och enkelheten klär dig
du är de milda i våren
jag är nåt' du tänkt men som suddats ut
jag är drömmen du drömde
den som en dag helt plötsligt tog slut
jag är allt du valde bort"

I'd rather be with you.

 

Abstinensbesvär.
Känns som det var flera veckor sen jag träffade min syster.
Inte riktigt sant men vi har väldigt olika dygnsrytmer och liknande these days.
Jag sover på nätterna (typ) hon sover på dagarna (typ).
Hon är med pojkvännen, jag är med mina böcker.
Hon går i skolan, jag både går i skolan och jobbar.
Hon har vänner och jag har vänner och vi har vänner.
Det suger, önskar vi hade mer tid tillsammans nu.
Som vi brukar ha i vanliga fall..
saknar ♥

12 april, 2012.

Positivt.
Fick träffa Mathilda för andra dagen i rad.
Blev klar med sista obligatoriska kursen innan körkortet.
Körde bil och körde bra, hittade helt själv. Stjärna i kanten.
Fick nybakade bullar hemma.
Hittade böcker jag glömt som hjäper fantastiskt nu till anatomin.

Negativt.
Satt på en kurs i tre timmar med fruktansvärt självklart innehåll.
Svor över cellen och förbannade dennes existens hela förmiddagen.
Zorro stal mjölk från min kopp.
Försov mig, råkade sätt snooz på fem timmar istället för fem minuter..
Blev någorlunda färdigt med dagens skörd av plugg NU..

 

 

Nu skall det sovas, upp för adobemöte med Sofia vid 9.00 och seminarium vid 10.00.
Och fredagen den 13:onde är det också, bådar inte gott! Nattinatti ♥

"working hard or hardly working"

Trött.nu.
Satt uppe till två inatt med allt vad plugg heter. Återstår endast 20 instuderingsfrågor till körkortet nu och jag har svarat på 9,5 av 20 frågor inför seminariumet imorgon. Good for me. Inser dock att jag inte förstår poängen i ungefär 7 av de återstående frågorna inför seminariumet, jag fullkommligt hatar cellen. Däremot överstrykningspennan älskar jag! Inte nog med att det blir fint och färgglatt i boken, det blir enklare att läsa de som faktiskt är av högst värde en gång till eller sjutton gånger till. Fantastisk uppfinning!
Nej om vi skulle återgå till boken. Om tre timmar är det riskettan också, unbefuckinglivable hur jag ska ha fokus på det i tre och en halv timme när paniken och omotivationen till cellen-plugget är otrolig!

 

 

..-

"hate me for all the things I didn't do for you"

Gillingebanan: check!

 

Det var inte det minsta läskigt. Inte så fruktansvärt kul heller för den delen. Bilkörning i all sin enkelhet.
Dock en sjukt skön känsla att köra bil helt SOLO. En kom-radio var mitt enda sällskap!
Och Mathilda när vi körde till och från våran bana förståss, men ändå.
Sen kom pappa med bilen så fick jag köra hem Mathilda och mig själv också.
Imorgonkväll när riskettan är över så är jag good-to-go så att säga, enligt alla regler.
Annars har jag mest pluggat anatomi idag, denna jävla cell säger jag bara, önskar de inte fanns.
Celler är fruktansvärt ofattbara och fruktansvärt små med sjukt mycket information, OK!?
Och så var jag hemma hos Mathilda en stund också, träffade vovven och lånevovvarna.
En likadan som Happy fast vid namn Sune och så Chihuahuan Ulf även kallad Uffe.
Smälte som socker när Uffe hoppade upp i mitt knä och la sig på en gång.
Nu blir det lite körkortsteori och en smula anatomi innan sängdags,
morgondagen bjuder ENBART på anatomi och riskettan - whopidooo!



alla stora ord som band oss samman

Längsta dagen på väldigt, väldigt länge. Uppe vid 7.00 (notera att jag somnade vid 3.00 ungefär) för att åka möta Sofia på tåget vid 8.00 i centralen. Köpte kaffe som jag spillde ut över min hand på väg till skolan väl framme i Flemingsberg. Introduktion och registrering mellan 9.00-10.00 följt av en föreläsning om någonting jag inte riktigt minns. Sen var det lunch innan vi hade praktisk lektion med riktiga torsos vi fick plocka isär och ett halvläskigt skellett. Vi döpte honom till Thor. Sånt är roligt, inte föreläsningar. Eftermiddagen slutade med en föreläsning som Sofia och jag mest läste oss igenom.
Ut i regnet och in mot stan. Upptäckte att jag gick av vid fel station och orkade inte vänta på nästa tunnelbanan så promenerade St.eriksplan - Fridhemsplan i regnet innan jag insåg att jag skulle hinna dö innan jag kom fram till Odenplan om jag skulle fortsätta gå. Det resulterade i att jag kom mycket, mycket för tidigt till Odenplan så satte mig på Coffehouse by George och drack kaffe och läste Anatomi en timme. Sen följde 3,5 timmars körkortsteorilektion, med ett gäng blåbär. Kände mig både duktig och missplacerad. Stolt över att jag lyckades hålla mig vaken åtminstonde.
När jag kom hem hade jag fått brev från trafikverket, bekräftelse på att jag är bokad på både skrivning och på uppkörning. Tufft med tanke på hur mycket i skolan det kommer vara nu närmsta tiden också. Så har suttit med körkortsteori och anatomi i någon timme nu, tills typ nu när jag känner mig gråtfärdig. Hela systemet skriker att jag ska sova men jag är alldeles för uppe i varv för det. Ska åtminstonde krypa ner i sängen och hoppas på att John Blund kommer till mig snart, imorgon är det dags för Gillingebanan - halväckligt tror jag det kommer kännas. Ska iallafall infinna mig hemma hos Mathilda vid 14.00 för vidarefärd och dessförinnan har jag en hel del att hinna med i både teori och anatomiväg.. lever jag 1 juni så lovar jag så överlever jag precis vad som helst!



think of the time when i almost loved you

 

Ouppmärksamhet resulterar i att missa sista tunnelbanan
hem och i att få vänta på nattbussen men också i att få mer tid ensamma i regnet.
Dubbelt det där, kanske gör det inte så mycket att jag kommer halvsova mig
genom hela dagen imorgon när jag kommer somna med en så fruktansvärd bra känsla i magen?

 

 

piece by piece is how I let go of you, kiss by kiss..

Dagen har bjudit på äventyr än så länge, nu kan det bara bli bättre!
Skulle bara följa med mamma till centrum för att köpa ett frimärke och posta ett brev. När vi precis postat brevet så ringer pappa och säger att det nog är bäst om vi stannar i centrum eftersom det är strömavbrott i hela huset. Värt att notera är att mamma går med kryckor och vi bor på åttonde våningen..
Så vi strosade runt och det hela slutade med att istället för de 6 kr frimärket kostade så gick det åt 646 kr.. Fick med mig ett fint nagellack och ett superfint linne förvisso, middag blev det också eftersom jag inte skulle hinna äta innan jobbet annars. Vi kom hem för en kvart sen, typ och för typ 10 minuter sen kom strömmen också tillbaka FEM MINUTER efter att mamma och jag krigat oss upp för alla trappor i totalt mörker, karma is a bitch!
Nu är det dags att hoppa in i en dusch, och hoppas på att varmvattnet kommit tillbaka, innan det blir att åka mot jobbet. Slutar 23.00 ikväll men tror nästan jag stannar en timme extra så får jag finfint sällskap OCH skjuts hem. Som sagt var det kan bara bli bättre nu.


lite kul hade vi iallafall när vi hittade denna parkering utanför biblioteket,
inget dom har nämnt i min körkortsbok iallafall..

If I'm Audrey Hepburn, you're James Dean

Idag raserades ungefär varenda plan jag hade, förutom jobbet. Så istället påskfikade jag hos farmor med familjen och mormor&morfar. Övningskörde hem mormor och morfar, tankade och bytte olja i bilen samt skrev ut alla obligatoriska papper till kursstart på tisdag. Har pluggat körkortsteori nu också, segt som halvtorrt klister alltså. Dessutom har jag sorterat tvätt, ska hjälpa pappa i tvättstugan imorgon så fick äran att sortera tvätten så slipper jag följa med ner första vändan vid 10.00, kom senare på att det var en dålig deal då jag ändå måste upp innan 10.00 eftersom mina sängkläder ska tvättas första rundan..
Utöver tvättstuga bjuder morgondagen på förberedelser inför tisdagens heldag med först kursstart och sen teorilektion, lite bilkörning samt jobb. Min vecka med kursuppehållet har gått så fruktansvärt fort och det känns inte som att jag har gjort någonting "ledighetsaktigt" alls, körkortsteori, körlektioner och jobb. Längar till utbildningskontrollen den 9e maj och hoppas innerligt på att jag blir godkänd för då är det ganska lugnt inför uppkörningen sen. Och trivs himla bra på jobbet these days så veckan känns värd ändå, plus fruktansvärt bra timlön den här helgen!
Nu har jag tvättat av mig ansiktet och sitter i sägen och pluggar lite mer körkortsteoril, eller gjorde till nu. Dags att krypa ner och slå på mina obligatoriska Vänner så att jag kan somna. Känns som jag ska upp snart fast jag kan sova i nästan åtta timmar om jag somnar nu. Herrejösses vad jag skriver om väsentliga saker enbart för att jag inte vill sova..

 

 

image description

tonight will be the night that I will fall for you

 

02.50, min klocka ringer sju och sen är jag fullbokad hela dagen. Fantastiskt!

 

 

 

"i'd hoped you'd stayed to bleed"

Påskafton = 0 gäster. Typ. Himla lite att göra, svårt att ge uppgifter till de andra också, vi har liksom diskat ur hela kylarna och inte ens halva dagen har gått.
Nu sitter jag på rast och äter obehagligt sura vindruvor och dricker juice. Pratat med finaste Jenny i en halvtimme och bara suttit resten av tiden. Ska väll in alldeles strax igen, lite mer än fyra timmar kvar då. Sliten tjej idag, somnade runt halv fem i morse men jag ska inte klaga käresta Jossan är både sliten OCH bakis!

"to let go is not to give up"


Aldrig varit rädd för att vara ensam bara rädd för att vara två. Rädd för att låta någon betyda något för mig, ge någon chansen att lämna mig ensam när jag inte längre vill vara det.
Sju månader tog det att våga igen, våga ta ett litet, litet steg. Vågat tala om för någon att jag bryr mig lite extra och att jag trivs så fruktansvärt bra i dennes sällskap. Låtit någon hålla min hand och låtit mig våga känna fjärilarna. Nu vill jag stanna i den här bubblan, vara ensam, nästan vara två och ändå så oberoende.
Är inte rädd för att en dag inse att jag är två igen, att jag inte längre bara  har mig själv att tänka på. Inte rädd för att ge någon chansen att lämna mig. Inte riktigt redo bara - inte riktigt ännu, men närmare än någonsin förut.



"there's nothing we can do about the things we have to do without
the only way to feel again is to let love in
"

7 april, 2012.

Hälsosamt att vara vaken 03.34 när man jobbar heldag dagen därpå. Men det kan inte hjälpas, haft fredagsmys med syster och Sex And The City. Dessför innan övningskörde jag, solna-skogås-rissne - gick mucho bra. Kom 45 minuter tidigt till jobbet, gjorde inte så mycket idag. Hade dessutom ett väldigt kort pass och bara finfin personal. Imorgon blir det inte riktigt lika roligt.
Annars har inte mycket hänt idag. Fyndade vindruvor på vägen hem som jag skall äta till frukost och lunch imorgon tänkte jag. Haft myskväll med syster till nu ungefär, hon och jag och Sex And The City. Nu irriterar jag mig mest över att mitt premium precis tog slut och att jag inte hinnar fixa nytt innan jag ska åka till jobbet imorgon, noll musik i telefon efter att jag blåste den helt.. Inte kul! Men om man skulle ta ett par körkortsfrågor innan man ger upp för dagen och försöker sova så jag kommer iväg till jobbet imrgon åtminstonde..

 

fantastiskt fint körväder

6 april, 2012.

 

02.34. Nybadad tjej! Bubbelbadat och läst körkortsboken. Skrubbat med diverse skrubbar och smörjt in varenda millimeter av hud med ett fruktansvärt bra bodybutter från The Bodyshop, måste torka lite nu innan jag kan krypa ner i sängen.
Dagen har varit lugn. Kör mycket bil, på körskola och privat. Pluggat körkortsteori både på dagen och nu i badet. Tittat på Svensson-Svensson-filmen, riktig feel-good-film! Och så en oplanerad powernap med katten mitt på dagen, tanken var att jag skulle klappa lite på honom innan jag började städa - nästa gång jag öppnade ögonen var när pappa kom in och kittlade mig så jag for i golvet. Soft-dag helt enkelt, uppladdning för jobbhelg. Det här med att tacka nej till extrajobb är som sagt var inte min grej, skulle jobbat fyra timmar på lördag, nu blir det fredagkväll, lördag heldag och söndag morgon.. Storhelg så massa O.B blir det iallafall. & så finns det gott om tid över till annat, som plugg och bio och dans och mys det finns en hel del jag ska hinna med.
Nu anser jag mig vara torr nog att krypa ner och sova några timmar. Innan jobbet imorgon skall det hämtas syster i Skogås så jag får köra litegran, blir en bit solna-skogås-rissne. Nattinatti ♥

 

 

 

I couldn't face a life without your light but all of that was ripped away when you refused to fight!



I still press your letters to my lips, and cherish them in parts of me that savor every kiss.
So save your breath I will not hear, I think I made it very clear.
You couldn't hate enough to love, is that supposed to be enough?
I only wish you weren't my friend, then I could've hurt you in the end.
I never claimed to be saint, my own was banished long ago, it took the death of hope to let you go.

So break yourself agains my stones and spit your pity in my soul.
You never needed any help, you sold me out to save yourself and I won't listen to your shame.
You ran away, you're all the same, angels lie to keep control.
My love was punished long ago, if you still care, don't ever let me know.

"at some point love became ugly, let's bring the beauty back"



Massor av fjärilar och något som liknar vårkänslor mitt i natten,
den här kvällen kom att bli så mycket bättre än förväntat.




"you should've been here too"

Diciplin, diciplin, diciplin. Eller!?
Körde på körskolan imorse, skickade in en restuppgift till skolan när jag kom hem och nu har jag suttit med instuderingsfrågorna i två timmar. Bara resten kvar, till imrogon skall 150 utöver de 133 jag gjorde igår vara klara och på söndag skall alla 773 vara klara. .. & på måndag börjar anatomikursen OCH på tisdag teorikursen.
Simultanförmågan har jobbats på en del och lär få jobbas på mycket, mycket mera. T.ex. nu plöjer jag instuderingsfrågor OCH lagar middag OCH planerar för avfärd mot jobbet om ett tag. Ibland förundras jag över hur det alltid finns något att göra nu för tiden.. Inressant och se hur många dagar det tar innan man blir rastlös på semestern i sommar!

"i'm gonna ask him to marry me"

Inlett ett intensivt förhållande med körkortsboken.
Dagens skörd: 133 instuderingsfrågor godkända, 11 instruktionsfilmer har jag sett, avklarat min första
körlektion på körskola någonsin, lärt mig fickparkera, lärt mig backa runt hörn, kört privat med pappa
mer än en timme och nu har jag fyllt i hela del 1 i teorihäftet.
Nu när klockan är långt efter midnatt är det dags att ge upp och gå och sova. Riskmedvetenhet (!) det är
inte bra att köra trött och jag har körlektion klockan 9.00 imorgon. Kan inte förklara hur glad jag är
att jag bara har en liten, liten uppgift att skicka in till högskolan denna vecka..
Kommer bli kämpigt nog att kombinera intensiv körning+teori och anatomikursen fram till uppkörningen.
Och juste, som om inte det vore nog har jag två jobb också + en del extrajobb i April. Awesome..
Nu - nanna kudden och drömma om cirkulationsplatser och servosystem, lite motorer också.


"the greater the love,
the greater the tradegdy when it's over"

2 april, 2012.

Produktiv dag! Skickat in tentan & reflektionen. Varit nere på körskolan och skrivit in mig, det är inte långt kvar nu, några kompletterande lektioner då jag bara kört privat och sen blir det uppkörning. Fick träffa läraren jag ska ha, vi pratade om vad som är kvar och vad vi ska börja med imorgon och så frågade han vad för bil jag kör med hemma, då svarar jag en grön. Hallå!? Tänkte jag överhuvudtaget där? Tur han var snäll annars hade han nog stått på pappas sida och sagt att jag inte ha någon feeling.
Pluggade körkort hela eftermiddag, gjorde egen tzatsiki till middagen med fem klyftor vitlök - kommer inte bli sjuk på ett bra tag! Sen övningskörde jag med pappa, vi åkte till sjön för en kvällspromenad och på vägen flög övningskörningsskylten av.. Fick ta en sväng till Rissne Statoil och köpa en ny och där tappade jag bort pappa så pratade med mina älskade arbetskamrater en stund innan han kom tillbaka. Så körde vi runt någon timme till, övade på backning (det går fortfarande inte att backa runt saker eller in på rutor, inte alls) och sånt, alltså pappa lämnade över det till körskolan säger han.
Och nu har jag suttit med mer körkortsteori, fick hemläxa idag och har min första körlektion imorgon. Spännande. Snart är det Big Brother och sen ska jag ta mig ett bubbelbad och plugga mer teori. Nu jävlar, har ju kursuppehåll en vecka så har nästan all tid i världen.

 

 

mysig promenad ♥

it's not to late, it's not tomorrow

Besök hos världens finaste ex-trolovade idag. Sockerkick utan dess like, jösses vad många kakor jag fick i mig. Just den här söndagen glömdes beach'12 helt enkelt bort, som allt för ofta..
Annars lyckades jag till slut få ordning i rummet och så lyckades jag påbörja avslutet på tentan, 37 ord skall bort och det är svårt att plocka bort ord utan att tappa sammanhang.
Tittade på mitt älskade Kontoret och på Big Brother-live sen gick jag och la mig. Gav upp mina försök att somna för typ en timme sen och nu har jag hunnit med att påbörja reflektionen som skall in samtidigt som tentan idag 23.59 också. Nu sitter jag mest i min morgonrock, känner mig som Lilla My (don't ask) och funderar på om jag ska hämta mig en kopp vatten och försöka mig på att sova igen. Blir en tung dag imorgon om jag inte får sova inatt..
Skall åtminstonde sätta igång mitt nattliga sällskap - Chandler, Ross, Rachel, Monica, Phoebe och Joey det är riktiga vänner det! Förstår ni hur trött min hjärna är när jag säger sådat, herrejösse varför blir inte kroppen trött..!?

 

min fina ♥

 

Lilla My.

"är man inte bra på att planera måste man vara snabb"

Välförtjänt natt med min finaste efter gårdagens jobbdag. & idag mår vi bra, jag iallafall. Hickar lite öl, väldigt konstigt eftersom jag drack en endaste liten öl i början av kvällen och dränkte den med sötare varianter resten av kvällen men.. Hickan har suttit i rätt konstant sen hemgången inatt iallafall, en snäll man på tunnelbanan informerade mig att jag låters om en groda i Australien, mycket trevligt av honom tycker jag.
Nu skall det här duschas och skrubbas innan myskläder skall intas och ett besök hos min föredetta trolovade ska söndagen bjuda på också. Sen blir det in i bubblan av plugg i 24-timmar innan jag har kursavslutsvecka till den 10:e. Föresten dricker jag coca-cola till frukost idag, shame on me men vad pigg jag blev!



RSS 2.0